BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da će Tim za škole danas doneti odluku da li će djaci koji su sada na školskoj pauzi, krenuti u škole i na koji način će se održavati nastava.

“U 14.30 je sastanak i tada ćemo sagledati sve brojke i uporediti ih za brojakama koje ima Insistut Batut, koji je deo tog tima”, rekao je Ružić za TV Hepi.

On je napomenuo da mora da se izbegne rizik od spajanja korone i sezonskog gripa.

“Nisam 100 odsto siguran po kom modelu će se ići u školu, ali najefikasnije za decu i nastavnike bi bilo da se ide po neposrednom modelu u škole, a predškolske ustanova sigurno idu”, rekao je ministar.

On je rekao da su nastavnici spremni za onlajn nastavu jer se i pre izbijanja epidemije radilo se na edukaciji nastavnika za takvu nastavu.

“Bilo je manjih problema u početku, što je i logično, ali brzo smo se prilagodili. Nije lako ni nastavnicima ni deci, ali tako je kako je”, kazao je Ružić.

Upitan da li mogu da se organizuju ekskurzije, ministar je rekao da svaka škola mora da traži dozvolu resornog ministarstva.

“Ne može se organizovati ekskurzija na sopstvenu odgovornost. Ako je to mesto u Srbiji u zelenoj zoni, kao i škola, onda se traži dozvola od ministarstva za odlazak”, objasnio je Ružić.

indeksonline.rs/Beta