NOVI PAZAR – Opštinski odbor Sandžačke demokratske partije u Priboju najoštrije osuđuje ispisivanje grafita podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću u toj opštini. U saopšetnju za javnost iz pribojskog odbora SDP-a navode da Bošnjaci i Srbi u Priboju ne žive jedni pored drugih, već jedni sa drugima i das u zajedno u svim nedaćama.

‘’Pribojci se već decenijama uspešno suočavaju sa svim izazovima koji su pratili ratove na prostoru bivše Jugoslavije, uvek se trudeći da se sačuvaju sklad i mir. Čin izmanipulisanih i ostrašćenih pojedinaca nas neće niti pokolebati, niti okrenuti jedne protiv drugih. Bošnjaci i Srbi u Priboju ne žive jedni pored drugih, već jedni sa drugima i zajedno su u svim nedaćama’’, navodi se u saopštenju.

‘’Mi ne želimo da uđemo u spiralu pisanja i brisanja grafita, jer to nikome ne donosi korist. Uklanjanje ovakvih natpisa i sankcionisanje odgovornih je posao nadležnih organa, a pošto se radi o veličanju najgorih zločina, apelujemo na njih da urade svoj posao i postupe u skladu sa ovlašćenjima. Srbija je bila, jeste i biće i naša država. Oni koji su pomislili da će provokacijama da prave podele u jednoj multietničkoj sredini, prevarili su se! Ovo je mesto dobrih i poštenih ljudi i u njemu ekstremi nemaju, ni značajniju podršku, ni poštovanje’’, stoji u saopštenju OO SDP-a Priboj.