LJUBLJANA – Slovenačka vlada promenila je uslove za ulazak u zemlju za one koji nisu vakcinisani ili preboleli kovid i nemaju negativan test.

Zbog skraćenja karantina sa deset na sedam dana, ukida se mogućnost prevremenog ukidanja karantina negativnim PCR testom, a osoba koja ode u karantin nakon prelaska granice moraće da bude u kućnoj izolaciji sedam dana, saopštila je danas vladina kancelarija za komunikacije.

Oni koji su vakcinisani potrebnim dozama, preboleli kovid-19 ili imaju negativan test na korona virus i dalje mogu da udju u Sloveniju bez odluke o obaveznom karantinu, prenela je Hina.

Zdravstvene vlasti saopštile su danas da je u poslednja 24 sata potvrdjeno 7.580 novih infekcija, što je najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, a još pet obolelih je umrlo.

Sa 14.360 PCR testova potvrdjeno je 7.580 zaraženih ili 52,8 odsto testiranih, a uradjeno je još 109.072 brzih testova na antigen, čije pozitivne rezultate tek treba potvrditi PCR testiranjem.

Prema podacima Vlade, trenutno se u bolnicama nalazi 514 pacijenata sa kovidom, od kojih je 156 na odeljenjima intenzivne nege.

indeksonline.rs/Beta