Naslovna srbija Beograd Stefanović: Ako Vučić želi da ne budem ministar, sutra ću podneti ostavku

Stefanović: Ako Vučić želi da ne budem ministar, sutra ću podneti ostavku

Foto:Tanjug

BEOGRAD – Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da svoj posao radi uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će na toj funkciji ostati sve dok prvi čovek države bude imao poverenja u njega.

“Ja ovaj posao radim uz podršku Vučića. Da on nije želeo da ja budem ministar odbrane, ja to ne bih ni bio. Da on sutra ujutro poželi da više ne budem ministar, ja to ne bih bio. Nema potrebe da to elaboriram dalje”, rekao je Stefanović nakon analize stanja i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Na pitanje kako gradjani da mu veruju kao ministru odbrane kada su ga u sopstvenoj stranci optužili da je učestvovao u prisluškivanju predsednika Srbije, Stefanović je rekao da ukoliko Vučić od njega zatraži ostavku, on je spreman da je podnese u svakom trenutku.

“Dok god bude imao poverenja u mene, dok bude smatrao da mogu da obavljam ovaj posao, ja ću to raditi. Predsednica Vlade i parlament će takodje ceniti o tome kakav je moj učinak a i gradjani će imati prilike da vide da li smo kao sistem napredovali ili ne”, rekao je Stefanović.

On je rekao da će se uvek staviti na raspolaganje svim državnim organima i da je spreman da odgovara “kao neko ko nije počinio nijedno krivično delo”.

Stefanović je odbacio tvrdnje da je smenjen sa svih partijskih funkcija, rekavši da je podneo ostavku na mesto šefa gradskog odbora u Beogradu a da je nedavno izabran za člana Predsedništva SNS, što je bio i ranije.

“Mi smo demokratska stranka u kojoj svako može da kaže nekome šta misli”, rekao je Stefanović i dodao da u SNS postoji “pluralizam mišljenja”, ali da ta “demokratija” u stranci nije slabost.

“Mnogi iz redova opozicija koji žele neslogu u SNS to neće dobiti nego će videti dobro izgradjenu organizaciju koja će gradjanima predstaviti šta može da uradi za njih”, rekao je on.

Stefanović je dodao da na današnjem sastanku u Generalštabu nije bilo reči o povratku obaveznog vojnog roka, jer se čeka završetak javne rasprave na tu temu i mišljenje struke o tome.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version