BEOGRAD – U Srbiji će sutra ujutru biti umeren i jak mraz, a tokom dana sunčano i veoma hladno vreme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Posle podne na severu, a zatim i u ostalim krajevima sledi naoblačenje, krajem dana i tokom noći mestimično sa slabim snegom.

Duvaće slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak zapadni i severozapadni vetar.

Najniža temperatura biće od minus 12 do minus šest, lokalno oko minus 15 stepeni, a najviša u većini mesta od minus četiri do nule (ledeni dan), u Timočkoj Krajini oko dva stepena.

U Beogradu će ujutru biti mraz, a tokom dana pretežno sunčano i veoma hladno. ;Uveče naoblačenje, krajem dana i tokom noći provejavanje slabog snega.

Najniža temperatura kretaće se od minus 12 do minus osam, a najviša od minus tri do nula.

Narednih dana će biti oblačno, ali toplije vreme uz slab sneg ponegde u brdsko-planinskim predelima. Krajem nedelje zahladjenje sa snegom i većom količinom padavina.

Biometeorološka prognoza za utorak, 25. januar 2021. godine:

Očekivana biometeorološka situacija uticaće relativno nepovolјno na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularni bolesnicima, a u večernjim satima i astmatičarima. Reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti su očekivani kao meteoropatske reakcije.

Beta