BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti oblačno i kišovito, uz sneg i ledenu kišu, pre podne na severu, a tokom dana i u ostalim delovima zemlje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na području Srema, Beograda i severne Šumadije, južnog Banata, Pomoravlja i Braničeva mestimično se ujutru očekuje kiša koja će se lediti na tlu.

Posle podne u Vojvodini, a uveče i u centralnim krajevima kratkotrajno razvedravanje.

Duvaće slab i umeren, u Vojvodini i istočnoj Srbiji povremeno jak, severozapadni vetar.

Najniža temperatura kretaće se od minus osam do nule, a najviša od četiri do devet stepeni.

U Beogradu će ujutru biti oblačno s kišom, koja će se mestimično lediti na tlu. Pre podne prestanak kiše, a posle podne kratkotrajno razvedravanje.

Najniža temperatura od minus dva do nule, a najviša oko šest stepeni.

U subotu u brdsko-planinskim predelima prestaće da pada sneg uz delimično razvedravanje tokom dana. U nedelju će biti promenljivo s kratkotrajnom kišom u nižim predelima i snegom na planinama. U ponedeljak ujutru će biti vedro, a u toku dana naoblačenje. U utorak padavine, a u sredu i četvrtak promenljivo oblačno.

Biometeorološka prognoza za petak 28. januar 2022. godine:

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovolјne biometeorološke situacije. Naročito izražene tegobe mogu imati nervno labilni, kao i kardiovaskularni i respiratorni bolesnici. Mogući su glavobolјa, neraspoloženje i pospanost.

indeksonline.rs/Beta