BEOGRAD – Vlada Srbije danas je usvojila zaključak kojim se omogućava da se stambeni objekti Bošnjaka povratnika u Priboj na osnovu Programa za povratak raseljenih priključe na električnu mrežu bez nadoknade.

U zaključku koji je Vlada usvojila na današnjoj sednici Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd preporučuje se da izgradi priključke na distributivni sistem električne energije stambenih i pomoćnih objekata, izgrađenih na osnovu Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu od 1991-1999. godine, bez plaćanja troškova za priključenje, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Predviđeno je da spisak tih objekata Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd dostavi Opština Priboj sa dokazima o izgradnji objekata iz Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka.

Ovaj zaključak biće dostavljen Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd, kao i Ministarstvu rudarstva i energetike, Ministarstvu privrede, Ministarstvu finansija i Opštini Priboj radi informisanja.

Predsednik Srbije boravio je juče u Priboju gde je u razgovoru sa predstavnicima verskih zajednica, lokalne samouprave i bošnjačkih partija iznet i problem sa električnim priključcima za kuće povratnika Bošnjaka.

Predsednik je tada pozvao premijerku Anu Brnabić i zamolio da se reši ovaj problem i vlada donese zaključak da se povratnici Bošnjaci na teritoriji pribojske opštine oslobode plaćanja dodatne nadoknade.

Tanjug