Naslovna srbija Beograd Vučić: Političko iživljavanje nad Đokovićem, apsolutno smo posvećeni da mu pomognemo

Vučić: Političko iživljavanje nad Đokovićem, apsolutno smo posvećeni da mu pomognemo

Foto:Tanjug/Jadranka Ilić

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se dva puta čuo sa najboljim svetskim teniserom Novakom Djovićem, sinoć i jutros, ali se boji da će se “ova vrsta poltičkog iživljavanja nad njim nastaviti da bi oni dokazali neke druge stvari, jer kad nekog ne možete da pobedite onda se bavite ovakvim stvarima”.

“Nije fer da se vodi opštapolitička hajka, u kojoj učestvuju svi, od australijskog premijera… i glumeći da pravila važe za sve, a više su tenisera pustili pod istim uslovima pod kojim Djokovića nisu”, rekao je Vučić, nakon što je u Predsedništvu Srbije primio decu sa Banije i Korduna.

On je rekao da je u nastojanje da se pomogne Djokoviću aktivno uključeno i srpsko Ministarstvo spoljnih poslova, koje je pozvalo australijsku ambasadu u Beogradu.

Takodje je, rekao je, dogovoreno da premijerka Ana Brnabić, telefonskim putem, zatraži da se Djokoviću omogući da čeka odluku australijskog suda u zgradi koju je iznajmio a ne u “zloglasnom” hotelu gde je sada.

“Kao što vidite ja govorim bez dlake na jeziku, branimo naše gradjane i istinu. Apsolutno smo tome posvećeni”, rekao je Vučić, navodeći da se više puta čuo sa Novakovim ocem Srdjanom Djokovićem.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version