Naslovna srbija Raška Vulin otvorio Policijsku ispostavu na Кopaoniku

Vulin otvorio Policijsku ispostavu na Кopaoniku

Foto:Tanjug/MUP

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas otvaranju novoizgradjene Policijske ispostave Кopaonik, čijim radom će se dodatno unaprediti opšta bezbednost svih meštana i turista, kao i njihova imovina na ovom području, objavilo je ministarstvo.

Vulin je naveo kako očekuje da će dodatnim angažovanjem pripadnika policije i izgradnjom i ulaganjem u objekte i infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, ski-centar Кopaonik biti najbezbednije turističko mesto u Evropi.

Ministar policije je istakao da su u okviru nove policijske ispostave smeštene i prostorije Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Кopaonik.

“Кao što smo 2021. godine Кoridor 10 učinili najbezbednijom saobraćajnicom u Evropi, tako i sada očekujem da će pojačano angažovanje naših pripadnika i pojačano ulaganje u infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, Кopaonik učiniti najbezbednijom planinom i najbezbednijim ski-centrom u Evropi”, naveo je Vulin.

Naglasio je da će nove prostorije Policijske ispostave, nabavljene adekvatne uniforme namenjene za rad u zimskim uslovima i obezbedjena savremena oprema i vozila za policiju i za vatrogasce dodatno unaprediti njihov rad i efikasnost.

“Baš kao što sam siguran da će se pojačanim angažovanjem naših pripadnika svi meštani i turisti Кopaonika osećati bezbednije i sigurnije”, poručio je Vulin.

Ponovio je da je, u skladu sa dogovorom Ministarstva unutrašnjih poslova i Skijališta Srbije, na raspolaganju i helikopter za eventualnu evakuaciju i spasavanje povredjenih skijaša, baš kao što je to praksa i u svim svetskim ski-centrima.

Novoizgradjeni objekat Policijske ispostave Кopaonik ima više od 1.000 metara kvadratnih koji čine kancelarije, smeštajne jedinice, garaže i druge tehničke prostorije koje su funkcionalne za rad policije i vatrogasaca.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version