Naslovna srbija Čačak Zapadna Srbija: Sneg neprekidno pada duže od 36 sati

Zapadna Srbija: Sneg neprekidno pada duže od 36 sati

Foto: PP Media

ČAČAK – Na glavnim saobraćajnicama u zapadnoj Srbiji trenutno nema većih problema, a putari su danonoćno na terenu kako bi se izborili sa snegom koji pada duže od 30 sati.

Alen Mušanović, iz „Puteva Užice” kazao je da su putari donanoćno na terenu i da su u trećem stepenu angažovanosti. Na terenu je 17 kamiona, šest grejdera, dva utovarivača, traktori i ostala raspoloživa mehanizacija.

Trenutno je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila preko Borove Glave na Zlatiboru i preko Kadinjače.

U opštini Lučani, svi putni pravci za sada su prohodni.

„Očišćeni su putevi prvog i drugog prioriteta, nafta je podeljena po mesnim zajednicama, tako da se čiste i seoski i zaseočki putevi. Mehanizacije i ljudstva imamo dovoljno, kao i raspoloživih zaliha soli i rizle, a nafta će se deliti i tokom današnjeg i sutrašnjeg dana”, rekao je direktor JP „Dragačevo Putevi” Milija Milenković.

I u opštini Nova Varoš, sneg pada neprekidno i dostigao je visinu od 30 centimetara.

„Sneg neprekidno pada duže od 30 sati, na terenu je mehanizacija našeg javnog komunalnog preduzeća, a u saradnji sa našim meštanima čiste se seoski i zaseočki putevi. Za sada nema zavejanih i neprohodnih sela, a snabdevanje strujom je stabilno”, izjavio je predsednik opštine Nova Varoš i dodao da soli i rizle ima dovoljno.

U gradu Čačku sneg se čistio i tokom noći, pa su glavni gradski i seoski putevi prohodni.

„Najteža situacija je bila na putnom pravcu ka selima Katrići i Vujetinci, ali je mehanizacija JKP „Moravac” uspela da i taj deo pročisti”, rekao je Miloš Stevanić, pomoćnik gradonačelnika Čačka. On je dodao da u gradu funkcionišu sve autobuske linije te da problema sa snabdevanjem električne energije nije bilo.

I u opštini Ivanjica, prohodni su svi putevi prvog i drugog reda.

„Napadalo je oko 15 centimetara novog snega, tako da ga u brdima ima i do pola metra. Neprohodan je putni pravac Preko brdo – Odvraćenica, a ono što otežava jeste vetar koji na ovoj deonici pravi smetove”, kaže Vitomir Arsović, rukovodilac Sektora za održavanje Puteva Ivanjica.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version