BEOGRAD – Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković i njegov sin Marko su odlukom Apelacionog suda u Beogradu pravosnažno oslobodjeni optužbi za utaju poreza.

Taj sud je danas objavio na svom sajtu da je preinačio prvostepenu presudu Specijalnog suda i da je Miroslava Miškovića i Marka Mišković oslobodio od optužbe da su izvršili krivično delo poreska utaja.

Posebno odeljenje Apelacionog suda za organizovani kriminal je tu presudu donelo 24. decembra 2021.

Presudom Specijalnog suda od 8. marta 2019. Miroslav Mišković je, zbog izvršenja krivičnog dela poreska utaja u pomaganju osudjen na kaznu zatvora od dve godine i šest meseci i na novčanu kaznu od 8.000.000 dinara.

Istom presudom Marko Mišković je zbog izvršenja krivičnog dela poreska utaja bio osudjen na kaznu kućnog zatvora uz elektronski nadzor od godinu dana i na novčanu kaznu u iznosu od 8.000.000 dinara.

Apelacioni sud je oslodio optužbi za pomaganje Marku Miškoviću u utaji poreza i Jadranka Bardića i Živojina Petrovića.

U istom slučaju je vlasnika Nibens grupe Mila Djuraškovića pravosnažno osudio na tri godine zatvora jer je oštetio Fabriku maziva (FAM) u Kruševcu.

Djurašković je uosudjen zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u slučaju sa FAM a kazna mu je, odlukom Apelacinog suda, smanjena za 15 meseci.

Oslobodjen je optužbi za utaju poreza.

Njegovim saradnicima kazne su smanjene od godinu dana do nekoliko meseci.

Miroslav Mišković uhapšen je u decembru 2012. kada i njegov sin Marko, ali i Djurašković.

U pritvoru je proveo sedam meseci, a pušten je da se brani sa slobode nakon što je položio najviše jemstvo u istoriji srpskog pravosudja, od 12 miliona evra.

indeksonline.rs/Beta