NOVI PAZAR – “Sa ponosom predstavljamo najveći sponzorski ugovor u istoriji našeg kluba koji je najveći plod rada uprave kluba u novijoj istoriji” – rekli su iz Upravnog odbora novopazarskog Superligaša.

FK Novi Pazar i kompanija CaizCoin iz Švajcarske, koja se bavi trgovinom istoimene kripto valute zasnovane na principima Islamskog bankarstva, a koja je sponzor najvećih Evropskih klubova iz španske La Lige, nemačke Bundes lige i turske Super lige, potpisali su sponzorski ugovor kojim su postali najveći pojedinačni sponzori kluba.

Ovo je prvi slučaj u svetu da jedan fudbalski stadion nosi ime neke kripto valute.

Ugovor će automatski biti produžen i znatno uvećan za narednu sezonu 2022/2023 uz jedini uslov da FK Novi Pazar ostane član Super Lige.

“Ovim ugovorom je klub postigao finansijsku stabilnost i mogućnost da se ravnopravno takmiči sa klubovima iz gornjeg dela tabele, a kompanija Caiz Coin pouzdanog partnera u razvoju svojih projekata na teritoriji našeg regiona” – dodali su iz Uprave kluba.

Iz FK Novi Pazar su najavili i zvaničnu promocij ugovora tokom februara na stadionu FK Novi Pazar uz dolazak delegacije kompanije CaizCoin.

indeksonline.rs