BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je danas lokalne izbore za 3. april 2022. godine.

Dačić je u Skupštini Srbije potpisao Odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji.

Izbori za gradske skupštine biće održani u Beogradu i Boru, a za skupštine opština u Arandjelovcu, Smederevskoj Palanci, Lučanima, Medvedji, Knjaževcu, Bajinoj Bašti, Doljevcu, Kuli, Kladovovu, Majdanpeku i Sečnju.

Dačić je izjavio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić kasnije danas raspustiti Skupštinu Srbije kako bi bili raspisani vanredni parlamentarni izbori za 3. april.

Dačić je najavio da će početkom marta raspisati izbore za predsednika Srbije, 90 dana pre isteka mandata.

“Želim svima uspešnu kampanju, da sve protekne u demokratskoj i fer atmosferi i da se gradjani izjasne kako vide budućnost Srbije i kome daju najveće poverenje”, rekao je Dačić.

On je rekao da je trenutni saziv Skupštine od 3. avgusta 2020. do danas odlučivao o 435 tačaka dnevnog reda, da je usvojio 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku, da je ; sproveden referendum o promeni Ustava i održan medjustranački dijalog o izbornim uslovima.

“Ovaj saziv Skupštine je prvi u srpskoj istoriji koji je sam se razvlastio od ovlašćenja da bira predstavnike sudske vlasti”, kazao je Dačić povodom promene Ustava Srbije u delu o pravosuduju.

indeksonline.rs/Beta