PODGORICA – Demokratski front (DF) će sutra u 18:30 blokirati 17 saobraćajnica u Crnoj Gori zbog najave formiranja manjinske vlade. ;Lider DF-a Andrija Mandić je na konferenciji za novinare u Skupštini kazao da će poslati poruku da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje gradjana i da DPS ponovo dobije najvažnije poluge odlučivanja.

“Naši aktivisti će blokirati saobraćajnice i poslati poruku gradjanima Crne Gore da ne pristajemo na izdaju, prevaru i prekrajanje većinske volje Crne Gore i tražimo rešenja koja će omogućiti da parlamentarna većina pronadju formulu koja će obezbediti poštovanje volje gradjana od 30. avgusta 2020. godine”, rekao je on.

On je kazao da će blokada saobraćajnica trajati sat i po vremena i da je “10.565 ljudi dalo brojeve telefona i čekaju poziv da izadju na 17 punktova”.

Mandić je poručio da će u gradovima moći normalno da se funkcioniše, ali da će biti onemogućen medjugradski saobraćaj. On se izvinio gradjanima Crne Gore i zamolio ih da dok bude blokada ne kreću na put.

Mandić je rekao da će sutra ujutro obavestiti javnost gdje će biti blokade. Nije odgovorio na pitanje da li su okupljanja prijavljena.

Proteste zbog najave formiranja manjinske vlade prethodnih nedelja organizuje Demokratska Crna Gora i ministri bliski odlazećem premijeru Zdravku Krivokapiću, ali ne blokiraju saobraćajnice.

indeksonline.rs/Beta