ANKARA – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je, povodom ruske vojne intervenciji u Ukrajini, kako ovaj korak predstavlja težak udarac za mir, blagostanje i stabilnost regiona.

Kako prenosi Anadolija, Erdogan je danas u Predsedničkoj palati u Ankari predsedavao sastankom Saveta bezbednosti na kojem ja glavna tema bila ruska vojna operacija u Ukrajini, koja je pokrenuta jutros odlukom ruskog predsednika Vladimira Putina.

Turski predsednik je rekao da je razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, te da su se u razgovoru dotakli poslednjeg stanja nakon napada Rusije na Ukrajinu.

“Turska podržava borbu koju Ukrajina vodi za zaštitu teritorijalnog integriteta, a to sam kazao i Zelenskom, s kojim sam upravo razgovarao”, poručio je Erdogan.

On je još jednom pozvao na rešavanje problema između Rusije i Ukrajine kroz dijalog u okviru sporazuma iz Minska.

“Ovaj korak koji smatramo kršenjem međunarodnog prava, težak je udarac za mir, blagostanje i stabilnost regiona. Vojnu operaciju koju je Rusija pokrenula u Ukrajini odbacujemo i smatramo neprihvatljivom”, istakao je Erdogan.

Naglasio je kako će njegova zemlja učiniti sve što je potrebno kako bi obezbedili sigurnost svih ljudi koji žive u Ukrajini, posebno svojih građana i, kako je rekao, braće Tatara.

indeksonline.rs/Tanjug