BEOGRAD – Isplata pomoći u iznosu od 20.000 dinara svim penzionerima u Srbiji počela je danas, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Isplata će trajati nekoliko dana, a ovu pomoć dobiće svi penzioneri kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrdjen datum korišćenja penzije zaključno sa 31. januarom 2022. bez obzira na datum donošenja rešenja.

Кorisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, pomoć će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija.

Pored penzionera, pomoć od 20.000 dinara dobiće i korisnici prava na privremenu naknadu – invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, i invalidna deca – korisnici privremene naknade kod Fonda.

Penzionerima iz kategorije zaposlenih danas je počela i isplata januarskih penzija, uvećanih za 5,5 odsto, dok su poljoprivredni i vojni penzioneri, kao i korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti svoje uvećane januarske penzije već primili.

Beta