NOVI PAZAR – Na poslednjem skupštinskom zasedanju usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za tekuću godinu. Za te namene iz gradskog budžeta biće izdvojeno 15 miliona dinara. Predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Novog Pazara Mirza Bojadžić kaže da su ove godine izdvojena značajna sredstva, pa se, kako je najavio, mogu očekivati značajni pomaci u rešavanju problema nezaposlenosti.

Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za tekuću godinu, koji je skupština usvojila na poslednjem zasedanju predviđene su tri vrste subvencija – za samozapošljavanje, zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih i troškova kamata.

Subvencijama će biti obuhvaćene 64 osobe ili privredna subjekta.

Akcionim planom predviđena su sredstva i za otplatu kamate za kredite preduzetnicima.

Prve dve grupe mera aktivnih mera zapošljavanja rade se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i u sklopu su republičke strategije. Bojadžić je ocenio da će Lokalni akcioni plan doprineti rešavanju problema nezaposlenosti u Novom Pazaru, te najavio da će se gradski Savet za zapošljavanje truditi da uvede I dodatne mere za pospešivanje većeg stepena zapošljivosti.