NOVI PAZAR – Realizacija projekta uredjenja i postavljanja letnje pozornice u gradskom parku počela je upravo danas. Projekat finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Montiranje pozornice je u toku a u planu je i da se uradi kompletno novo paterno uređenje sa česmom.

“Ovaj prostor će moći da koriste sve ustanove kulture za razne manifestacije a siguran sam da će sugrađani dolaziti i uživati u raznim sadržajuma”, kazao je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.

On je najavio zvanično otvaranje Kule motrilje za nekih dvadesetak dana na čijoj se restauraciji radilo uz finansiranje takođe Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koja će zaista biti jedno od posećenijih mesta. Škrijelj je dodao i to da je za ovu godinu planirano i kompletno parterno uređenje sa novom česmom tako da će park, kako kaže, zaista biti pravi biser grada.

Još jedna dobra stvar je da je pri kraju projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju Kule džephane čiji projekat je radio Republički zavod za zaštitu spomenika kulture.