BEOGRAD – Srpske atletske zvezde na jednom mestu sa istim zadatkom i ciljem, osvajanje državnog šampionata i hvatanje zaleta za mart 2022. kada će se u beogradskoj Štark Areni boriti za svetski tron.

Atletska dvorana u Beogradu ovog vikenda oprište je borbi najboljih atletičara naše zemlje i domaćin Prvenstva Srbije u dvorani za seniorke i seniore. Najveća zvezda srpske “kraljice sportova” i naša najupešnija reprezentativka Ivana Španović Vuleta demonstrirala je svu lepotu i moć kojom raspolaže u ovom sportu i disciplini u kojoj se takmiči, skoku udalj. Navikla nas je na pobednička postolja, rekorde, širok osmeh u znak trijumfa, tako je bilo i ovog 5. februara 2022. na Banjici gde je ostvarila skok od 6.85 m kojim je još jednom ponela naslov najbolje u državi. Skokovi po serijama: 6.83 m, 6.63 m, 6.75 m, 6.62 m, X, 6.85 m.

“Ovo je moje prvo takmičenje nakon dužeg vremena, I s’obzirom na to da je zalet bio kraći, zadovoljna sam rezultatom. Fokus takmičenja bila je tehnika skoka i u tome smo i uspeli”, istakla je Ivana.

Našu zlatnu atletičarku, svetsku šampionku imaćemo priliku da gledamo u Štark Areni od 18. do 20. marta kada će u Beogradu biti održano Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici I gde će naša dijamantska Ivana juriti novo zlato.

“Za dve nedelje me čeka takmičenje u Birmingemu, potom Belgrade Indoor Miting u beogradskoj Areni, I za sam kraj, šlag na tortu, Svetsko atletsko prvenstvo. Ove zime imam jasan cilj i sve moje želje usmerene su na jedno mesto – pobedničko postolje Arene” – zaključila je Španovićeva.

Pored Ivane na Banjici se ovog vikenda za pobedničko postolje seniorskog državnog šampionata bore i naši reprezentativci koju su već izborili norme za svetsko prvenstvo u beogradskoj Areni, ali i oni koji su blizu tog plasmana.

Odličan trenutak za proveru forme na mesec i po dana pre starta planetarne smotre za koju su ispunili normu iskoristili su Asmir Kolašinac bacanje kugle rezultatom 20.73 m , Elzan Bibić na 1500 m sa 3:45,12 i Maja Ćirić 400 m rezultatom 53.40 s.

Blizu norme nalaze se Aleksa Kijanović 60 m, Luka Trgovčević 60 m prepone, Milica Gardašević i Lazar Anić u skoku udalj. Pred njima je nekoliko takmičenja na kojima će se boriti za normu za SP Beograd22, a poslednja prilika za to biće 7. mart kada će biti održan sedmi po redu Belgrade Indoor Meeting u Štark Areni.

indeksonline.rs