NOVI PAZAR – Predstavnici Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru sa konzulom Bašarom Bašolom na čelu posetili su danas škole u Muhovu I Belim vodama. Đacima su podeljeni rančevi sa školskim priborom, koji su pokloni istanbulske opštine Bajrampaša.

Konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol je u Muhovu imao priliku da sagleda stanje škole, koju pohađa 20 đaka raspoređeni u dva odeljenja. Uz poruku da budu dobri đaci Bašol je decu obradovao I poklonima. Njih 20 đaka dobilo je rančeve sa školskim priborom, koji su obezbeđeni uz pomoć istanbulske opštine Bajrampaša. Bašol je zahvalio nastavnom osoblju i učenicima koji su ga srdačno dočekali I učinili današnju posetu značajnom.

“Danas smo bili u poseti školama u selima Muhovo I Bele vode I tom prilikom smo pričali sa učenicima I zaposlenima u kojim uslovima rade. U Belim vodama je turska razvojna agencija TIKA pomogla potpuno renoviranje škole u kojoj deca danas pohađaju nastavu u dobrim uslovima. Podelili smo I poklone koje su nam obezbedili prijatelji iz opštine Bajrampaša, kojima se zahvaljujem. U rančevima, koji su poklon je oprema, koju će moći da koriste tokom cele godine”, rekao je Bašol.

Direktor osnovne škole “Dositej Obradović” Osaonica zahvalan je konzulu što je ukazao pažnju poklonima đacima ove dve seoske škole.
Cilj današnje posete predstavnika generalnog kozulata Republike Turske bio je I da se sagleda stanje škola i mogućnost da se u pojedinim segmentima pomogne u smislu poboljšanja odvijanja nastavnog procesa.

U školi u Belim vodama nastavu pohađa 94 učenika raspoređeni u 10 odeljenja.