BEOGRAD – Tokom sledeće sedmice, od 7. do 13. februara saobraćajna policija sprovešće akciju pojačane kontrole vozača autobusa i teretnih vozila.

Posebno će se kontrolisati da li se poštuju odredbe Zakona o radnom vremenu vozača i tahografima, najavljeno je danas.U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

“Akcija je deo velike medjunarodne aktivnosti koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL). U istoj akciji koja je sprovedena u oktobru prošle godine saobraćajna policija otkrila je 7.793 prekršaja vozača teretnih vozila i 428 prekršaja vozača autobusa”, navodi se u saopštenju.

Najveći broj vozača teretnih vozila i autobusa sankcionisan je tada zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, kao i zbog prekršaja vezanih za dokumentaciju vozača i vozila.

Saobraćajna policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače teretnih vozila i autobusa da poštuju saobraćajne propise, da voze odmorni i dosledno se pridržavaju obaveznog odmora i dužine vremena u okviru koga mogu da voze.

indeksonline.rs/Beta