NOVI PAZAR – Direktor novopazarske Ustanove za sport Emir Mehmedović najavio je da će ta ustanova tokom februara pokloniti besplatne časove klizanja učenicima slabijeg materijalnog stanja i najuspešnijim osnovcima.

“Najmlađi vole zimu jer to godišnje doba donosi atrakcije na snegu i ledu u vidu skijanja i klizanja. Ove zime zabeležene su rekordne posete na našem gradskom klizalištu, pre svega tokom prazničnih dana u decembru i januaru”, rekao je Mehmedović.

“Za februar smo predvideli besplatno klizanje za učenike slabijeg materijalnog stanja, kao i za osnovce koji su se posebno istakli tokom školovanje. Želimo da im damo podstrek da još bolje uče”, dodao je on.

Mehmedović je posebno istakao želju da se na ovaj način smanji negativan uticaj računara, tableta, mobilnih telefona i televizije na decu školskog uzrasta.

On se osvrnuo i na akciju Turističke organizacije Novi Pazar i gradskog Sportskog saveza “Novopazarski zimski ski turistički bus”, koja startuje 10. februara na Kopaoniku.

“Želeli smo da odredjenim kategorijama priuštimo besplatno skijanje, počev od prevoza do Kopaonika, ski pasa i usluga instruktora skijanja. Skijanje nije jeftin sport. Pružićemo šansu da skijaju i onima koji to možda ove zime nisu planirali”, zaključio je Mehmedović.

indeksonline.rs