NOVI PAZAR – Pripadnici saobraćajne policije u Novom Pazaru su, od petka do danas, isključili iz saobraćaja šestoricu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Policija je noćas, oko 3 sata, na raskrsnici ulica Veljka Vlahovića i Oslobođenja isključila iz saobraćaja dvadesetpetogodišnjeg vozača „pasata“ i tridesetdvogodišnjeg vozača automobila „BMV“ koji su se, upravljajući sa 1,17 i 0,41 promila alkohola u organizmu, sudarili.

Sinoć oko 22 časa, patrola je u mestu Mur zaustavila tridesettrogodišnjeg muškarca iz Zubinog Potoka, koji je vozio „golf“ sa 1,70 promila alkohola u organizmu, a oko ponoći u Ulici Meše Selimovića tridesetsedmogodišnjeg vozača takođe „golfa“ koji je imao 1,25 promila.

U Tutinu je u petak, oko 23 časa, zatečen dvadesetosmogodišnjak iz ovog grada koji je upravljao automobilom „BMV“ pod dejstvom kanabisa.

Prilikom pregleda vozila, policija je pronašla manju količinu marihuane, kao i kod njegovog dvadesetšestogodišnjeg suvozača.

Takođe, u Tutinu iz saobraćaja je isključen dvadesetsedmogodišnji muškarac koji je upravljao „golfom“ pod dejstvom kanabisa, a u Novom Pazaru dvadesetdvogodišnjak koji je vozio „audi“ pod dejstvom benzodijazepina.

Vozačima koji su vozili sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu ili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci određeno je zadržavanje do 12 časova, a protiv sve šestorice vozača će biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

indeksonline.rs