NOVI PAZAR – Kik-bokseri Novog Pazara osvojili su dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane, a članovi Pazara dve zlatne i tri srebrne medalje na Prvenstvu centralne Srbije u K1 u Pirotu.

Zlatna medalja pripala je mlađem junioru Novog Pazara Hamzi Muratoviću u kategoriji do 63,5 kilograma, koji je bio i najbolji borac u juniorskom uzrastu, a isti rezultat ostvarila je njegova klupska koleginica Mirela Kašović kod mlađih juniorki lakših od 48 kilograma.

Najsjajnija odličja od predstavnika Pazara pripala su kadetu Tariku Rašljaninu u kategoriji do 48 kilograma i mlađoj juniorki Amini Mecinović u kategoriji do 60 kilograma.

Srebrne medalje osvojili su Berham Islamović (mlađi juniori, do 54 kilograma), Said Koca (mlađi juniori, 51 kilogram), Seid Guvelja (kadeti, do 48 kilograma) i Erna Dupljak (kadetkinje, do 48 kilograma) iz Novog Pazara, kao i takmičari Pazara Daris Ejupović (mlađi juniori, do 57 kilograma), Emina Alibašić (starije juniorke, do 60 kilograma) i Emin Dervišević (kadeti, do 60 kilograma).

Bronzanim medaljama kod kadeta čija težina ne prelazi 71 kilogram okitili su se borci Novog Pazara Ilhan Hamidović i Muhamed Dupljak.

U konkurenciji 17 klubova, najbolji je bio Niš, ispred Radničkog iz Kragujevca i Novog Pazara na trećem mestu.

Takođe, članici Pazara i višestrukoj evropskoj i svetskoj šampionki Saidi Bukvić dodeljeno je priznanje kao najboljoj seniorki u Srbiji u 2021. godini.

M. Minić