BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije u poslepodnevnom delu zasedanja govorili su o kandidatima opozicije na narednim izborima i o tome da “bi se bez predsednika Aleksandra Vučića vratila u vreme kada države nije ni bilo”.

Srbislav Filipović iz SNS-a govorio je o pokušaju atentata na Vučića, o putevima i železnicama koje se grade, ali i o kandidatima koje je, kako kaže “kandidovao Dragan Djilas kao najveća lopuža u ovoj zemlji”.

Filipović je rekao da nema ni morala ni časti onaj koji pristane da bude na listi sa Marinikom Tepić, optužio opoziciju da izaziva haos i nazvao je ekstremističkom, kritikovao kandidata za gradonačelnika Vladetu Jankovića.

Veroljub Arsić iz iste stranke takodje je kritikovao “bivši režim” i pitao zašto se nisu bavili ekologijom dok su bili na vlasti.

Nekadašnjeg guvernera Dejana Šoškića nazvao je “marionetom koja napada rezultate vlade” i dodao “da mu liči na babu narikaču i na ‘Mister Bina'”.

Adam Šukalo sa iste izborne liste izjavio je da većina televizijskih kanala ima uredjivačku politiku koja je neutralna ili naklonjena opoziciji, te da se opozicija neopravdano žali na medijsku sliku.

Naveo je da je prva vest na nekim televizijama bilo predstavljenje “nekakvih kandidata neke opozicije”, ali da oni nemaju program da ponude gradjanima, te da je najpopularniji političar regiona Aleksandar Vučić.

Miloš Bandjur iz iste poslaničke grupe “Aleksandar Vučić-Za našu decu” pohvalio je projekte za koje se uzimaju krediti, a onda analizirao izreku da “narod voli generale”, tumačeći da vole neke druge generale a ne ovog koji se kandiduje za predsednika.

“Nikad nije bila jasnija razlika izmedju dva kandidata za predsednika. Na jednoj strani imamo našeg domaćeg koji radi u interesu Srbije i tudjeg koji je kandidovan da ono što smo sačuvali preda drugima”, rekao je Bandjur.

Poslanik Marjan Rističević takodje je kritikovao generala Zdravka Ponoša, govorio kako je bio samo “komandir voda”, da je specijalizovao prisluškivanje i odbio da ide da ratuje u Krajini.

I ostali poslanici govorili su negativno o kandidatima koalicije SSP- NS-DS.

Na dnevnom redu sednice je nekoliko sporazuma kojima se Srbija zadužuje za više od 800 miliona evra za infrastrukturne projekte.

Predsedavajući Vladimir Orlić nije opomenuo govornike da se vrate temama dnevnog reda.

indeksonline.rs/Beta