NOVI PAZAR – U Novom Pazaru realizovana je još jedna akcija podele besplatnih auto sedišta za decu, koju organizuje Savet za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara.

Cilj akcije je podizanja svesti o neophodnosti i značaju upotrebe auto sedišta. Roditelji koji su se javili po javnom pozivu, a ispunjavali su uslove, prošli su i teorijsku obuku, kao i praktičnu obuku o postavljanju autosedišta u vozilu.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Mirsad Jusufović kaže da je svaki spašen dečiji život nešto što nema cenu i da cilj saveta jeste da i u tome pomogne preventivno roditeljima.

Ispred Agencije za bezbednost saobraćaja Veljko Čurčić istakao je da je Savet za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara, jedan od retkih u Srbiji koji vrši nabavku zaštitinih sistema za decu u i koji mnogo ulaže u edukaciju učesnika u saobraćaju.

Autosedišta su podeljena po grupama, kako bi se ispoštovale sve mere zaštite od koronavirusa, a pre svake podele održane su edukacije roditelja. Danas je podeljeno 365 autosedišta, a sa akcijom iz decembra do sada je donirano 500 zaštitnih sistema za decu. Grad Novi Pazar kroz rad Saveta za bezbednost saobraćaja planira i u budućnosti podelu autosedišta za decu, kao i niz preventivnih i edukativnih aktivnosti, kako za decu i roditelje, tako i za druge učesnike u saobraćaju.

indeksonline.rs