BEOGRAD – U Srbiji se sutra očekuje naoblačenje ujutro sa kišom i susnežicom u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a u toku dana dalje ka jugu i istoku zemlje uz istovremeni prestanak padavina i delimično razvedravanje na severu, saopštiio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od jedan do pet stepeni Celzijusa, a najviša od sedam do 13 stepeni. Vetar slab i umeren, severozapadni.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije, ujutro i pre podne povremeno s kišom. U višim delovima grada (Avala, Kosmaj) ujutro se očekuje kratkotrajan sneg. Posle podne suvo, a uveče i u toku noći delimično razvedravanje.

U Beogradu najniža temperatura oko četiri stepena Celzijusa, a najviša oko osam. Vetar slab i umeren severozapadni, do kraja dana u skretanju na južni.

U Srbiji će u ponedeljak pre podne biti malo do umereno oblačno, suvo i toplije, a posle podne očekuje ; se jače naoblačenje i zahladjenje s kišom i lokalnim pljuskovima, na planinama sa snegom. U toku noći i u utorak ujutro sneg ponegde i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

U utorak i sredu će biti promenljivo oblačno i hladnije, povremeno s kratkotrajnom kišom. Na planinama sneg i povećanje visine snežnog pokrivača. U četvrtak se provejavanje slabog snega očekuje još samo u planinskim predelima, a u petak u svim krajevima suvo i malo toplije. Za vikend ponovo zahladjenje, u nižim predelima povremeno kratkotrajna kiša i susnežica, a na planinama sneg.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 20. februar 2022:

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Kod meteoropata mogući su glavobolјa, pospanost i bolovi u mišićima.

indeksonline.rs/Beta