BEOGRAD – U Srbiji sutra ;promenljivo oblačno, sa kratkotrajnom kišom pre podne na istoku, a posle podne i uveče i u stalim krajevima, na planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U košavskom području duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata povremeno sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od minus četiri stepena do tri, najviša dnevna od šest do deset stepeni.U Beogradu sutra sunčano, ;posle podne povremeno oblačno.

Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od minus tri do nula, najviša oko sedam stepeni.

Narednih sedam dana u Srbiji će biti ;natprosečno toplo uz topljenje snega na planinama. U ponedeljak pretežno sunčano, osim na jugu i istoku gde će biti oblačno povremeno sa kišom. U utorak tokom dana sunčano i suvo. Uveče naoblačenje s kišom prvo na severu i zapadu zemlje, koje će se tokom noći proširiti na ostale predele. Od četvrtka promenljivo oblačno, u većini krajeva suvo i stabilno vreme sa sunčanim intervalima, a krajem perioda prolazna kiša se očekuje u svim krajevima, dok će na visokim planinama padati sneg.

Biometeorloška prognoza za nedelju 13. februar:

Biometeorološke prilike relativno povoljno će uticati na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim oboljenjima. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja i nesanica.

indeksonline.rs/Beta