BEOGRAD – U Srbiji će sutra pre podne biti oblačno, a tokom dana pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni, na istoku povremeno jak. Najniža temperatura biće od dva do sedam, najviša od 14 do 18 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će ujutro biti umereno i potpuno oblačno i suvo, a tokom dana sunčano. Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni. Najniža temperatura biće od tri do sedam, a najviša oko 16 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u subotu preovladjivati sunčano sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine. Posle podne i uveče na severu, tokom noći ka nedelji i u nedelju i u ostalim krajevima ; očekuje se naoblačenje i zahladjenje, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.

U Beogradu se predvidja slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za petak, 17. februar:

Biometeorološke prilike mogu relativno povolјno uticati na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim obolјenjima. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolјa i nesanica.

indeksonline.rs/Beta