BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo, a uveče se predvidja naoblačenje sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vetar će biti slab i umeren, zapadni i jugozapadni, uveče i u toku noći u skretanju na severozapadni i u pojačanju.

Najniža temperatura biće od minus četiri stepena do četiri, a najviša od 12 do 17 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplo, a uveče se predvidja naoblačenje sa slabom kišom. Vetar će biti slab, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od minus dva do četiri, najviša oko 15 stepeni.

U Srbiji će za vikend biti hladnije. U subotu će biti oblačno, još ujutro u brdsko-planinskim predelima južne Srbije ponegde sa slabim snegom, u Vojvodini razvedravanje. U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, na severu suvo sa sunčanim intervalima, u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.

U Beogradu se predvidja slično vreme u istom periodu.

Biometerološka prognoza za petak, 11. februar:

Pogoršanje biometeorološke situacije nepovolјno će uticati na većinu hroničnih bolesnika i osetlјivih osoba. Oprez se posebno savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropate mogu osetiti tegobe u vidu glavobolјe, bolova u mišićima i razdražlјivosti.

indeksonline.rs/Beta