BEOGRAD – Carinici Srbije su, na prelazu Preševo, sa Severnom Makedonijom, sprečili pokušaj krijumčarenja luksuznog sata ”patek filip” čija je vrednost procenjena na 115.000 evra, saopštila je danas Uprava carina. ;

Carinici su zadržali i automobil porše u kome je putnik stigao na prelaz, čime se ukupna vrednost prekršaja popela na gotovo 30 miliona dinara.

Automobilom nemačkih registracija je upravljao državljanin Severne Makedonije.

On je putovao u društvu saputnika i obojica su rekli da nemaju šta da prijave za carinsku kontrolu.

Carinici su, potom na levoj i na desnoj ruci vozača pronašla dva ručna sata, ”Patek Philippe – Nautilus Herren 5980/1R” i ”Rolex GMT Master II 40mm” za koje putnik nije posedovao nikakvu dokumentaciju.

Ručni sat ”patek filip” privremeno je zadržan a kako njegova vrednost prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva koje se koristilo za prevoz, privremeno je oduzet i automobil.

Prekršajni sud u Preševu je doneo prvostepenu presudu kojom je izrečena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera oduzimanja robe – ručnog sata ”patek filip” i ”porše 911 karera”.

Ukoliko ni posle žalbenog postupka, odluka suda ne bude preinačena, i sat i automobil biće izloženi javnoj prodaji u Carinarnici Niš.

Beta