BEOGRAD – Ambasador Srbije u Kijevu Aca Jovanović izjavio je danas da je ambasada u kontaktu sa vozačima kamiona iz Srbije koji ne mogu da izadju iz Ukrajine i da se sve čini kako bi im se pomoglo u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i srpskim ministarstvom spoljnih poslova.

“Mi već četiri-pet dana na graničnim prelazima na izlasku ih Ukrajine, imamo problem. U Djakovu imamo na graničnom prelazu 44 vozača kamiona, pet-šest kilometara ispred Djakova još 30 kamiona”, rekao je Jovanović za TV Pink, navodeći da ima još takvih slučajeva.

Prema informacijama koje dobija ambasada Srbije u Kijevu, oni imaju “odredjenu količinu hrane i vode”, ali je problem što je velika nestašica goriva tako da i tamo gde ga ima mogu da dobiju samo do 20 litara.

“Oni vozači kamiona koji su krenuli ; prema Rusiji i Belorusiji vraćeni su jer ne mogu da izadju u tom pravcu tako da i oni moraju da se vrate. Javljaju nam se i vozači koje je policija skrenula ka parkinzima. Sa svima njima smo u kontaktu”, rekao je Jovanović.

On je naveo da je prethodna noć u Kijevu bila mirnija u odnosu na ranije, da je u 8.00 prestao policijski čas i da sad ulicama Kijeva prolaze neka vozila, ali u manjem broju.

indeksonline.rs/Beta