BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da je srpska policija od oktobra 2020. do februara ove godine razbila čak 25 organizovanih kriminalnih grupa i uhapsila 180 osoba, članova tih kriminalnih grupa.

Kako je saopštio MUP, ministar policije je naglasio da je ponosan na rezultate rada Uprave kriminalističke policije i dodao da se za godinu i četiri meseca u Srbiji i Beogradu nije dogodilo niti jedno mafijaško ubistvo.

Ministar Vulin je na kolegijumu Uprave kriminalističke policije, kojem su prisustvovali pomoćnik direktora policije i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić i viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, kazao da je srpska policija u poslednjih godinu i po dana zadala žestok udarac mafiji i da će i u narednom periodu odlučno i beskompromisno nastaviti da se bori protiv onih koji bi da truju, pljačkaju i ubijaju naše građane.

„Srpska policija nastavlja žestoku i beskompromisnu borbu protiv mafije. Od oktobra 2020. godine do danas zaplenjeno je gotovo 11 tona različitih narkotika. Zahvaljujući operativnom radu pripadnika Uprave kriminalističke policije, uz veliku podršku državnog vrha na čelu sa predsednikom Vučićem, razbili smo 25 organizovanih kriminalnih grupa za godinu i po dana i uhapsili 180 lica, članova tih kriminalnih grupa koji se sumnjiče za ubistva, otmice, trgovinu i stavljanje u promet opojnih droga i oružja, uhapsili smo lica koja se terete za krijumčarenje ljudi, privredni kriminal, korupciju, razbojništva.

Razbili smo najmonstruozniji kriminalni klan u ovom delu Evrope, klan Belivuk-Miljković i uhapsili 29 članova ove kriminalne grupe. Zahvaljujući upornom radu pripadnika srpske policije uhapšen je najozloglašeniji kriminalac u regionu Darko Elez i razbijena kriminalna grupa koju je predvodio Dario Ðorđević.

Razbijeno je osam organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile krijumčarenjem ljudi. Procesuirane su i mnoge organizovane kriminalne grupe koje su se bavile krađom i vršile krivična dela prevare i ovim putem želim posebno da se zahvalim tužilaštvu uz čiju pomoć i podršku smo postigli ovako značajne rezultate i našu Srbiju učinili bezbednijom i boljim mestom za život običnih ljudi”, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Načelnici Uprave kriminalističke policije na čelu sa Bogdanom Pušićem, predstavili su ministru policije Aleksandru Vulinu buduće planove i ciljeve iz svojih linija rada.

Kako saopštava MUP, na kolegijumu UKP-a je konstatovano da je i pored ostvarenih odličnih rezultata neophodno uložiti još više truda i napora kako bi se visok nivo bezbednosti očuvao i unapredio.

„Pripadnici srpske policije uživaju puno poverenje i podršku državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ne postoje prepreke koje ih mogu zadržati i sprečiti da svoje poslove obavljaju još bolje i efikasnije” , poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na kolegijumu Uprave kriminalističke policije.

indeksonline.rs/Tanjug