NOVI PAZAR/LENCERHAJDE – Biatlonac Damir Rastić zauzeo je danas 30. mesto na IBU kupu u Lencerhajdeu u trci mas-starta 60 na stazi dugoj 15 kilometara, čime je osvojio 11 bodova u toj disciplini i generalnom poretku IBU kupa.

Tog 33-godišnjeg Sjeničanina loše gadjanje koštalo je mnogo boljeg plasmana, s obzirom da je zbog šest promašaja njegov zaostatak za pobednikom Endreom Stroemshajmom iz Norveške iznosio četiri minuta i 16,3 sekundi.

Stroemshajm je u švajcarskom zimskom centru ostvario vreme od 37 minuta i 12,9 sekundi, uz jedan netačan hitac, dok je njegov sunarodnik Johanes Dale na drugom mestu imao dve greške na strelištu i zaostatak od 50,6 sekundi.

Treće mesto u konkurenciji 60 biatlonaca pripalo je nemačkom reprezentativcu Filipu Hornu, koji je tri puta bio neprecizan i za Stroemshajmom je zakasnio minut i 3,1 sekunde.

Rastić je tokom četvorodnevnih takmičenja u Lencerhajdeu zaradio još 13 bodova u sprintu na 10 kilometara i ukupnom poretku IBU kupa jer je u toj disciplini završio na 28. poziciji.

On je nastupio i u supersprintu, gde je u kvalifikacionoj trci na četiri i po kilometra zauzeo 35. mesto, a za plasman među 30 najboljih i finale na deonici od sedam i po kilometara nedostajalo mu je šest sekundi.

indeksonline.rs/Beta