Naslovna Sport Atletika Bibić bez kvalifikacija na 3.000 metara! Oprobaće se i na 1.500

Bibić bez kvalifikacija na 3.000 metara! Oprobaće se i na 1.500

NOVI PAZAR – Elzan Bibić hrabro se borio sa “zverima” u kvalifikacijama trke na 3000 m, ali nažalost nije uspeo da izdrži njihov jak tempo koji je trajao čak poslednjih pet krugova. On je završio svoje takmičenje u ovoj disciplini kao šesti u grupi sa 7:52,78, ali Bibića očekuju kvalifikacije u još jednoj disciplini, a to je 1500 m koje su na programu drugog dana takmičenja od 12.15h.

“Moje prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, nadao sam se da cu proci prvu rundu, ali ocigledno mi nije bio dan, nadam se da će na sledecem svetskom biti bolje. Bilo je dosta promene ritma, nesto sam uspeo da ispratim, nesto nisam. Atmosfera je bila divna, bilo je dosta domace publike i ponosan sam sto se takmicenje desava u mojoj zemlji, imao sam pozitivnu tremu zbog toga, ali nazalost nisam uspeo da je iskoristim”, rekao je Bibić.

Takođe, prvog prepodneva osvojene su i prve medalje Svetskog atletskog prvenstva u dvorani i to u troskoku. Neizvesno je bilo do samog kraja, postavljeni su sjajni rezultati i daleki skokovi, sva tri takmičara uspela su da skoče preko 17 metara.

Prvak sveta postao je Lazaro Martinez sa Kube, koji je uspeo da skoči čak do 17.64 m , vicešampion sveta je Pedro Pichardo iz Portugalije, takođe sa fantastičnim skokom od 17.46 m, a treći bio je takmičar iz Amerike, Donald Scott sa 17.21 m.

indeksonline.rs

Exit mobile version