BEOGRAD – Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je da je zadovoljan trenutnom formom, da je iz trke u trku sve bolji i da se nada da može da osvoji medalju na predstojećem Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

“Imao sam zaista lep vez dobrih trka iz kojih sam ulazio u formu koju i dalje brusim za ono što sledi u Areni, Svetsko prvenstvo kome se veoma radujem. Srećan sam što je kod nas, što ćemo imati čast da se za svetsku medalju borimo pred domaćom publikom. Na mitinzima na kojima sam se takmičio u prethodnom periodu trčao sam sve bolje iz trke u trku, što mi daje samopouzdanje da sam na dobrom putu i da ću biti spreman da dam maksimum koji će, nadam se, značiti jednu od medalja”, rekao je Bibić, preneo je Savez.

Bibić je državni rekorder na 1.500, 3.000 i 5.000 metara. Na deonici 3.000 metara njegov rekord je 7:44,62 minuta, a rezultat na 5.000 metara od 13:26,56 minuta postavio je u Ostravi 2020. godine, kada je oborio državni rekord Daneta Korice star 49 godina.

Poslednju proveru pred takmičenje u Beogradu, 23-godišnji Bibić imao je 7. marta na dvoranskom mitingu u Beogradu, gde je ostvario novi lični i državni rekord na 1.500 metara rezultatom 3:37,84 minuta.

“Zaista mi je drago što sam uspeo da istrčim novi nacionalni i lični rekord, što me dodatno motiviše za Svetsko prvenstvo. Takodje, sada imam normu i na 1.500 i 3.000 metara i mogu da biram jednu od ove dve discipline u kojoj ću se predstaviti i takmičiti u Beogradskoj areni”, rekao je Bibić.

Svetsko dvoransko prvenstvo održaće se od 18. do 20. marta.

“Imao sam zaista tešku prošlu sezonu koju sam ostavio iza sebe. Krenuo sam da se spremam za kros Evrope, ali sam se na tri nedelje pre početka takmičenja povredio i odlučio da se ne takmičim, iako mi je plan bio da probam da krunišem svoju mladju seniorsku kategoriju najsjajnijim odličjem. Uprkos svim problemima uspeo sam da popravim lični, ujedno i državni rekord na 3.000 metara”, naveo je on.

“Takodje sam dobro trčao i na 800 i 1.500 metara i zadovoljan sam kako sam izvukao godinu koja je za nama. Nakon saniranja povrede krenuo sam sa pripremama za dvoransku sezonu 2022. gde sam se fokusirao na Svetsko prvenstvo i na mitinge pre ovog najvažnijeg takmičenja u sezoni za sve nas”, dodao je on.

Bibić je rekao da se za Svetsko prvenstvo pripremao u Beogradu, sa Jovanom Rosićem i Nikolom Raičevićem.

Na pitanje da li je zadovoljan što je umesto fudbala, koji je bio njegov prvi izbor, odlučio da se posveti atletici, Bibić je odgovorio potvrdno.

“Ako bih mogao da vratim vreme, opet bih isto izabrao, jednostavno pronašao sam sebe u atletici, tom sportu pripadam i radim ono što volim. Svakim danom me ispunjavaju duga trčanja i intervalni treninzi, uživam sa društvom ponekad uz lagane dužine i prijatan tempo”, dodao je on.

“Atletika je meni promenila život, opredelio sam se za nju sasvim spontano i ne žalim ni sekund koji sam posvetio ovom sportu i pozivu. Drago mi je da sam se pronašao na atletskim stazama, da me ispunjavaju i nadam se da ću se ostvariti u ovom sportu onako kako želim, a to su svetski priznati rezultati. Na tome vredno radim, posvećen sam i verujem u sebe i svoje snove”, rekao je Bibić.

indeksonline.rs/Beta