BEOGRAD – Uredbom koju je danas usvojila Vlada Srbije predvidjeno je da najviša maloprodajna cena evro dizela bude prosečna veleprodajna cena ovog derivata uvećana za šest dinara, obajavljeno je na portalu N1.

Na isti način utvrdjivaće se i maksimalna cena benzina evro premijum BMB – kao zbir prosečne veleprodajne cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara.

Evro dizel namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima koštaće 179 dinara po litru.Vlada usvojila je Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata koja se odnosi na naftne derivate evro dizel i evro premijum BMB 95, a koja će od stupanja na snagu 11. marta, važiti narednih 30 dana, do 11. aprila.

Uredbom se utvrdjuje maksimalna maloprodajna cena i obavezuju benzinske pumpe da kupcima gorivo isporučuju isključivo – utakanjem u rezervoare vozila.

Prosečne veleprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 na teritoriji ; Srbije obračunava Ministarstvo rudarstva i energetike svakog petka i najkasnije do 13 časova dostavlja Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, do prestanka važenja ove uredbe.

Najviše maloprodajne cene derivata evro dizel i evro premijum BMB 95 utvrdjuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija svakog petka i objavljuje na zvaničnoj internet stranici najkasnije do 15 časova, do prestanka važenja ove uredbe, piše u uredbi.