TUTIN – Danas je u prostorijama Opštinskog odbora SDP Tutin formiran izborni štab za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore. Formiranjem izbornog štaba SDP Tutin je zvanično započeo sa kampanjom za predstojeće izbore.

Iz SDP su podsetili i pozvali stanovnike Tutina da izađu na izbore i svojim glasovima daju podršku listi pod rednim brojem 1 “Zajedno možemo sve”.

“Kao što znate naš lider je sklopio dobar sporazum sa SNS i suština te koalicije je ekonomski razvoj Sandžaka kroz direktna ulaganja države u ove krajeve, a koja su od egzstencijalnog značaja za budućnost i opstanak na ovim prostorima. Na listi koja se zove “Zajedno možemo sve” imaćemo 8 poslanika i biće pod rednim brojem 1” – navodi se u saopštenju.

Medijima se tom prilikom obratio i predsednik Opštinskog odbora SDP Tutin diplomirani ekonomista Besim Hamzagić, koji se u svom izlaganju osvrnuo na goruće probleme sa kojima se žitelji ove sandžačke opštine suočavaju.

“Ovo je velika prilika i šansa za naš grad koju ne smemo da propustimo. Tutinci treba da podrže ovu listu iz mnogo razloga, a svi znate sa kojim se problemima suočava naš grad, od vodosnabdevanja, elektrosnabdevanja, slabe putne i komunalne infrastrukture, institucije od javnog značaja su nam su nam oronule ili ih nemamo. Sve su ovo stvari i problemi koje je nemoguće rešiti bez pomoći države jer se radi o ogromnim sredstvima. Rekao sam više puta, jedini garant da se realizuju postojeći projekti kao i sve buduće investivije od centralnih vlasti prema Tutinu jeste autoritet našeg lidera i politika koju je trasirala SDP na čelu sa Rasimom Ljajićem. Zato je veoma važno da građani Tutin daju podršku ovoj listi, jer ako želite da uradite nešto za svoj grad, sad vam je prilika kroz podrsku ovoj listi” rekao je Hamzagić.

Na kraju, Hamzagić je naveo primer Novog Pazara u kom je proteklih godina uloženo preko sto miliona evra u razne kapitalne probekte.

“Napomenuću da je proteklih nekoliko godina u Novi Pazar uloženo preko sto miliona eura, a dobio sam čvrsta obećanja od našeg lidera i ja vam garantujem da će on, SDP i svi njeni kadrovi u budućem mandatu u vrhu svojih ptioriteta staviti ekonomski razvoj i pomoć Tutinu. Zato nam je važna vaša podrška, jer je ovo vreme i trenutak da se nakon Novog Pazara ulaže i U ekonomski razvija Tutin, jer što vaša podrška bude veća, veće su šanse da se sve ovo desi veoma brzo. Vodicemo pozitivnu kampanju i nećemo se baviti drugima. SDP će u Tutinu nametnuti kulturu dijaloga, a etika neslaganja u političkoj areni treba da se usmeri na takmičenjea, a ne na blaćenje naših rivala i sugradjana” – zaključio je predsednik OO SDP Tutin Besim Hamzagić.

indeksonline.rs