JERUSALIM – Pripadnici izraelskih bezbednosnih snaga ubili su dva Palestinca a nekoliko ranili u odvojenim racijama na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Kako je navedeno 16-godišnji Nader Rajan je ubijen, a trojica Palestinaca su ranjena u izbegličkom logoru Balata u gradu Nablusu na severu Zapadne obale.

Još jedan mladi Palestinac Ala Šiham ubijen je u Kalandiji, kraj Jerusalima, a šest je ranjeno i preneto u bolnicu.

Paravojna granična policija je navela da su njeni pripadnici ušli u Balatu da uhapse osumnjičenog koji poseduje automatsku pušku M-16.

Dok su odlazili grupa Palestinaca je bacala kamenice i zapaljive bombe na njih i snage granične policije su, kako je navedeno, “neutralisale” Palestinca koji je pucao.

Izveštaja o povredama medju Izraelcima nije bilo.

Izrael je osvojio Zapadnu obalu u ratu 1967. godine, a Palestinci teže da ta teritorija bude glavni deo njihove buduće države koja bi obuhvatila i pojas Gaze, a glavni grad bi bio istočni Jerusalim.

Izrael navodi da je cilj racija vojske i policije borba protiv terorizma, a Palestinci ih smatraju sredstvom za održanje vojne okupacije koja traje gotovo 55 godina i navode da nema znakova da će se okončati.

indeksonline.rs/Beta