NOVI PAZAR – Juniorski košarkaški tim Novog Pazara igra debitantsku sezonu u elitnoj ligi Srbije, a trenutno ima 10. učinak među 12 najboljih ekipa sa igračima rođenim 2003. godine i kasnije.

“Veoma sam zadovoljan. Momci napreduju. Neki ubedljivi porazi od snažnih rivala poput Mege, Dinamika ili Crvene zvezde desili su se na početku sezone. Kada smo se bolje upoznali i uigrali, usledile su kvalitetnije partije, ali i rezultati. Odigrali smo sjajno i dobili ubedljivo Dinamik sa nekoliko reprezentativaca”, rekao je trener Momir Ratković.

Mladi Novopazarci ostvarili su dve pobede u dosadašnjem delu prvenstva, a na još dve utakmice bili su blizu trijumfa.

Nekoliko pazarskih juniora prvotimci su sezonu ili duže. Tu su Luka Kulundžić, Erbej Paltadži, Željko Milić, Edib Bronja, Predrag Radomirović, ali i momci rođeni 2005. poput Andrije Bukumirovića ili Ahmeda Jerebičanina, koje kao kapiten predvodi Vehbija Hajdinović.

Oni u ponedeljak od 15 časova u dvorani Sportske akademije Douš, u okviru 16. kola najjače lige Srbije, dočekuju ekipu beogradskog Partizana.

“Sam plasman ove ekipe u elitno takmičenje veliki je uspeh za naš grad. Što se Partizana tiče, poznajemo ih dobro. Idemo jako po treću pobedu”, kazao je Hajdinović.

Klub čiji seniorski pogon igra četvrtu uzastopnu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije nedavno je dobio i novog potpredsednika zaduženog mlađe selekcije Seada Jerebičanina.

“Zahvalan sam ljudima koji su imali poverenja u mene i verujem da ća ga opravdati. Cilj je osnivanje košarkaške akademije, kako bismo stvorili bazu iz koje će da izađe kvalitet. Želimo da većina tih momaka jednog dana budu prvotimci”, naveo je Jerebičanin.

“Plan je da i sledeće sezone igramo najjaču juniorsku ligu i da budemo konkurentni, a da isto napravimo i sa kadetima. Hoćemo da formiramo sve selekcije i da budemo akteri najjačih takmičenja”, dodao je on.

O kondiciji juniora odnedavno brine Demir Spica, koji priznaje da prvi put radi s košarkašima i da je to veliki izazov.

“Trenutno isputujemo njihove mane i probleme, kako bismo na vreme pre reagovali i spremili ih što bolje za nastupajuću sezonu. Sada nemamo mnogo vremena jer je sezona pri kraju. Najbitnije je da se niko od njih ne povredi”, zaključio je Spica.

M. Minić