BEOGRAD – Na granicama Ukrajine ka Poljskoj i Belorusiji, kao i u okolini Kijeva trenutno je zbog ratnih prilika blokirano sedam srpskih kamiona i vozača, rekao je danas za Tanjug Neđo Mandić predsednik Udruženja za međunarnodni transport.

Na granici sa Poljskom su četiri kamiona, kaže on i dodaje da očekuje da rezultat razgovora srpskih i ukrajinskih vlasti bude napuštanje teritorije Ukrajine preko Poljske.

Vozači dva kamiona noć su proveli udaljeni od vozila, a iako su došli do kamiona vojne vlasti koje jedine drže granicu im ne dopuštaju da uđu u vozila gde bi mogli da provere stanje goriva.

Mandić kaže da se nada rešenju kroz razgovore o tome da se svi kamioni upute ka granici s Poljskom i da tamo napuste Ukrajinu.

Udruženje je u kontaktu i sa vozačem kamiona zaustavljenog na parkingu u blizini Kijeva, gde je zona vojnih dejstava.

“Tu ne znamo šta ćemo moći da pomognemo”, kaže Mandić.

On dodaje da su o pozicijama svih kamiona i situaciji u kojoj su vozači obaveštena nadležna ministarstva koja vode razgovore.

Ranije danas saopšteno je da su posle višednevne blokade svi vozači i kamioni koji su više dana proveli na ukrajinsko-rumunskoj granici nastavili dalje kroz Rumuniju ka Srbiji.

indeksonline.rs/Tanjug