Trener košarkaša Novog Pazara Darko Kostić rekao je danas de će u predstojećoj utakmici 29. kola Košarkaške lige Srbije (KLS) protiv gostujuće Mladosti iz Zemuna najverovatnije odlučiti borba na bekovskim pozicijama.

“Posle duže pauze zbog povrede vraća nam se bek Matija Novković. Bitan je taj jedan igrač više u rotaciji. Ne želimo da usporavamo već da odgovorimo na pritisak koji oni prave tokom svih 40 minuta. Imamo svoje šanse. Trudićemo se da im barem otežamo borbu za mesto u ABA 2 ligi naredne sezone”, rekao je Kostić.

Dva kola pre kraja ligaškog takmičenja u KLS, Novi Pazar je sedmi na tabeli sa 15 pobeda i 13 poraza, a trijumfom bi mogao bi da ostane u igri za šestu poziciju i plej-of, u kojem je mesto obezbedila četvrtoplasirana Mladost sa skorom 17/11.

“Rasterećeni smo, ali i motivisani. Prezadovoljan sam našim učinkom. Ranije sam naglasio da želimo da uživamo do kraja prvenstva. Postoji šansa za plej-of, ali treba biti realan. Ulogu favorita prepuštam ekipi Mladosti, koja je istrpela probleme usled povreda i bolesti. Promenili su igrače, dobro se pojačali i podigli formu”, kazao je Kostić.

On je naveo da je za sistem koji forsira trener Mladosti Dragan Jakovljević i tempo u kojem Zemunci igraju neophodno imati 10 košarkaša u rotaciji.

“Dobili su dva od tri meča u prošlom balonu i najbolje su plasirani od naših predstavnika u ABA 2 ligi. Njihov bek Šejn Gibson košta kao čitav tim Novog Pazara. Na terenu treba pokazati da realnost baš i nije takva. Moji momci su pred sledeću sezonu najmanje udvostručili svoju vrednost na košarkaškom tržištu. Svi su napredovali”, ocenio je Kostić.

Novi Pazar i Mladost igraju u subotu od 20 časova u Dvorani Sportske akedemije Douš.

M. Minić