BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić razgovarala je danas u Priboju sa predsednikom te opštine Lazarom Rvovićem i direktorom Turističke organizacije Priboj Vladanom Radovićem o poslovanju industrijske zone u ovom gradu, infrastrukturnim projektima, koje je resorno ministarstvo do sada realizovalo, ali i o budućim projektima u turizmu.

“Posebno smo ponosni što Ribarsko naselje na Potpećkom jezeru, u koje je resorno ministarstvo uložilo 38 miliona dinara, predstavlja jedan od najznačajnijih turističkih aduta ove opštine”, rekla je Matić, a saopštio njen Kabinet.

Podsetila je na to da je resorno ministarstvo uložilo 35 miliona dinara u izgradnju nove pešačko-biciklističke staze, uz ocenu da će taj infrastrukturni projekat doprineti, ne samo proširenju turističke ponude, već i poboljšanju kvaliteta života gradjana.

Naglasila je da opština Priboj obiluje mnogim prirodnim i kulturno-istorijskim bogatstvima koja predstavljaju značajan turistički potencijal.

Matić je obišla i jednu od najstarijih kuća u Srbiji, kuću Jevdjevića, kao i novoizgradjenu stazu zdravlja.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je od 2015. do 2021. godine u opštini Priboj za projekte razvoja turizma opredelilo ukupno 95,2 miliona dinara.

indeksonline.rs/Beta