Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima obišao je radove na izgradnji dečijih igrališta u naseljima Deževski Put i Rasadnik. Za te namene Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Grad Novi Pazar izdvojili su 30 miliona dinara. Radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana.

”Ovo će uskoro biti još jedna uređena gradska površina, sa sportskim terenima i dečijim mobilijarem, namenjena prvenstveno najmlađim Novopazarcima”, izjavio je prilikom obilaska radova u naselju Deževski Put. Najavio je da će grad nastaviti sa izgradnjom ovakvih i sličnih objekata i u ostalim naseljima.

”Grad Novi Pazar zajedno sa Vladom Republike Srbije se trudi da uredi sva naselja gde postoji prostor, kako bi naši najmlađi sugrađani imali mesto gde će prooditi svoje slobodno vreme u igri i sportu. Cilj nam je da naši najmlađi iamju uređeno mesto gde će moći da na koristan način provode svoje slobodno vreme”, rekao je gradonačelnik Biševac.

I na drugom kraju grada, u naselju Rasadnik iza stare Iskre, na radost najmlađih gradi se još jedno igralište.

Uređenom igralištu raduju se i stariji stanovnici oba naselja. Brine ih kažu, koliko će uspeti da sačuvaju nova igrališta da što duže ostanu nova.

”Dečija igrališta u izgradnji predstavljaju zajednički projekat Gradske uprave i Ministarstva za zaštitu životne sredine. Realizacijom projekta meštani ovih naselja unaprediće svoj život u pogledu sportskih aktivnosti. To su mesta gde će daca nižeg uzrasta moći da se zabavljaju i učestvuju u raznim sportskim, ali i kulturnim manifestacijama”, izjavio je zamenik gradonačelnika Novog Pazara Vladimir Marinković.

Ukupna vrednost radova na uređenju igrališta u naseljima Deževski Put i Rasadnik je 30 miliona dinara. Grad Novi Pazar učestvovao je sa 5 miliona, a preostalih 25 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine Rapublike Srbije.