NOVI PAZAR – Pripadnici saobraćajne policije u Novom Pazaru su, od petka do danas, isključili iz saobraćaja petoricu vozača, od kojih su trojica vozila pod dejstvom alkohola, jedan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a jedan je odbio da se testira na narkotike.

Patrola je u Ulici Gornji Aleksinac zaustavila tridesetčetvorogodišnjeg Novopazarca koji je upravljao „mercedesom“ sa 1,51 promil alkohola u organizmu, a kod njega je pronađeno 30 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

U Tutinu je zatečen pedesetjednogodišnji meštanin, vozač „golfa“ koji je vozio sa 1,42 promila alkohola u organizmu, a u naselju Postenje dvadesettrogodišnjak koji je upravljao „audijem“ sa 1,26 promila alkohola.

Saobraćajna policija zaustavila je na Keju Skopskih žrtava dvadesetsedmogodišnjeg vozača „mercedesa“ pod dejstvom kanabisa i amfetamina, a u Tutinu dvadesetsedmogodišnjaka koji je upravljao „ford fokusom“ i odbio da se podvrgne droga testu.

Kod tridesettrogodišnje devojke, koja je bila suvozač u„ford fokusu“, pronađena je manja količina marihuane pa je protiv nje, po nalogu tužilaštva, podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Vozačima je određeno zadržavanje do 12 časova i protiv njih su podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.