BEOGRAD – Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da opozicija mora da učini sve kako se ne bi desila neka nova izborna kradja, navodeći da dosadašnji Parlament nije bio legitiman.

“Spremamo i obučavamo kontrolore za sva biračka mesta”, rekao je za agenciju Beta Obradović, koji je kandidat za predsednika države Patriotskog bloka za obnovu Kraljevine Srbije.

Kako je naveo, svi zajedno “moramo učiniti sve da izbori prodju u zakonskom okviru, kako bi sledeći parlament bio legitiman jer ovaj dosadašnji to nije i sramota je za Srbiju”.

“Očekujem posebno saradnju opozicionih članova biračkih odbora i izbornih komisija koji ne smeju da dozvole bilo kakvu novu izbornu kradju”, naglasio je Obradović.

Na pitanje koliko je moguće da blok koji predvodi dopre do glasača u vreme krize u Ukrajini, on je naveo da postoji i odgovornost medija da prenesu poruke opozicije, pre svega one “koja nema svoje privatne medije”.

“Fokusiranjem samo na krizu u Ukrajini mediji idu na ruku Vučiću oslobadjajući ga odgovornosti da odgovara na ključna pitanja”, istakao je Obradović.

Kako je naveo, Vučić treba da odgovori na pitanja o inflaciji, akcizama na gorivo, zaboravljenim ratnim veteranima, uvozničkom lobiju, davanju 93 odsto svih državnih subvencija stranim kompanijama, nepovezanom radnom stažu radnika, zašto preduzetnice nemaju ista prava kada odu na trudničko i porodiljsko bolovanje kao druge zaposlene žene u Srbiji i na mnoga druga.

indeksonline.rs/Beta