NOVI PAZAR – Opštine Tutin, Raška, Sjenica, Priboj, Prijepolje i Nova Varoš dobiće ukupno nešto više od 45 miliona dinara od ministarstva zaduženog za unapredjenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, objavio je danas novopazarski radio Sto plus.

Tom radiju je iz kabineta ministra zaduženog za unapredjenje razvoja nedovoljno razvijenih opština rečeno da je novac namenjen za 2022. kao pomoć za unapredjenje infrastrukturnih kapaciteta.

Opština Sjenica će za rekonstrukciju dela lokalnog puta prema Pešterskoj visoravni dobiti 5,4 miliona dinara, dok će ostalih pet opština za projekte dobiti po osam miliona dinara.

Tim novcem opština Tutin kupiće vozilo i opremu za Javno komunalno stambeno preduzeće “Gradac”.

Opština Raška će novac uložiti u unapredjenje zdravstvene zaštite stanovnika.

Prijepolje će osam miliona dinara uložiti za izgradnju sekundarne vodovodne mreže za naselje Mioska a Priboj za nabavku gradjevinske mašine.

Nova Varoš će novac upotrebiti za nabavku specijalizovanog vozila za probijanje kanalizacije i usisavanje kanalizacionog sadržaja.

Osim ovih šest, novac će dobiti još 36 nedovoljno razvijenih opština u Srbiji, u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara.

Odlukom o odobravanju sredstava za Program podrške unapredjenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2022. obuhvaćene su lokalne samouprave koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu grupu, odnosno one čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka.

indeksonline.rs/Beta