TUTIN – Opštinski odbor Sandžake demokratske partije u Tutinu posetio je državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture Enes Buhić. Sa predstavnicima lokalnog odbora SDP-ea, predsednikom Besimom Cakom Hamzagićem i predsednicom Skupštine opštine Tutin Fazilom Ferizović Berović, posetio je meštane Špiljana i Mojstira u tutinskoj opštini sa kojima je razgovarao o problemima na ruralnom području.

Meštani Špiljana uručili su državnom sekretaru Enesu Buhiću inicijativu sa prikupljenim potpisima o otvaranju tkz “malograničnog prelaza”. Kako su objasnili, osim potrebe čestih poseta, zbog rodbinskih veza sa meštanima Rožaja na teritoriji Crne Gore, granični prelaz Špiljani otežava kretanje unutar samog sela, zbog gužvi na graničnom prelazu. Mnogi meštani imaju zemlju i na teritoriji Srbije i na teritoriji Crne Gore.

Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture Enes Buhić je obećao meštanima da će odmah reagovati i potruditi se da problem meštana Špiljana na najefikasniji način i u najskorije vreme bude rešen.

Mesna zajednica Mojstir ima pet sela i dva zaseoka. Najveći problem meštana je loša putna infrastruktura. Meštani, sa kojima su predstavnici delegacije SDP-a razgovarali, kažu da bi 3,5 kilometra puta umnogome unapedilo kvalitet života na tim prostorima.