MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas na mitingu posvećenom osmoj godišnjici pripajanja Krima Rusiji, da je cilj “specijalne operacije” u Ukrajini – “oslobadjanje” Luganske i Donjecke oblasti od “genocida”.

“Upravo oslobadjanje ljudi od stradanja, od tog genocida je glavni, osnovni razlog i motiv i cilj vojne operacije koju smo počeli u Donbasu u Ukrajini. Upravo je to cilj”, poručio je Putin okupljenima na stadionu Lužniki u Moskvi.

On je naveo da su stanovnici Krima i Sevastopolja izlazeći na referendum pre osam godina pokazali da žele da žive “u svojoj istorijskoj domovini, sa Rusijom”, i da su taj cilj dostigli.

Suština je u tome da je jedinstvo univerzalna vrednost za sve narode i predstavnike svih konfesija Rusije i upravo za naš narod. I najbolja potvrda je to kako ratuju naši momci u toj vojnoj operaciji. Takvo jedinstvo odavno nismo imali”, kazao je Putin.

Za vreme njegovog nastupa prekinut je zvuk u prenosu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je da je reč o tehničkim problemima na serveru.

indeksonline.rs/Beta