BEOGRAD – Na auto-put E-75, petlja Surčin – petlja Beograd, u ponedeljak, 7. marta, od 10 do 16 časova radovi u zoni odvajanja – račvanja saobraćaja od petlje Surčin ispred petlje Beograd prema Novom Sadu, smer Beograd – Novi Sad, uz odvijanje saobraćaja preticajnom saobraćajnom trakom, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Između Avalskog puta i kružnog toka Resnik u dužini od 700 metara, izmenjen je režim saobraćaj za potrebe obezbeđivanja radova na izgradnji sektora B6 Obilaznice oko Beograda.

Saobraćaj se odvija preko novoizgrađene devijacije i mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju saobraćajnu signalizaciju u zoni radova.

Merošina – Kuršumlija, do 31. marta radovi na zameni atmosferske kanalizacije u Merošini. U toku izvođenja radova zatvorena saobraćajna traka na kojoj se izvode radovi, dok se u drugoj saobraćajnoj traci odvija dvosmerni saobraćaj, naizmeničnim propuštanjem vozila, regulisan semaforskom signalizacijom.

Auto-put E-70, petlja Adaševci – petlja Morović, do 8. marta u toku svetlog dela dana, radovi u sklopu redovnog održavanja na popravci kolovoznog zastora.

U zonama petlji Adaševci i Morović dok traju radovi obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj saobraćajnoj traci u dužini od 500 m. U samim petljama saobraćaj se odvija jednosmerno naizmeničnim propuštanjem koji je ručno regulisan u toku svetlog dela dana. Kučevo-Majdanpek, do danas radovi na rehabilitaciji, uz naizmenično propuštanje vozila regulisano semaforskom signalizacijom.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.00 časova:

-na graničnim prelazima Batrovci i Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta,

-na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

indeksonline.rs/Tanjug